Щодо ситуації з цільовими внесками та генератором на КНС по вул. Південна

ср., 04 січ. 2023, 13:40

Щодо ситуації з цільовими внесками та  генератором на КНС по вул. Південна

Шановні споживачі!

Щодо ситуації з генератором на КНС по вул. Південна кооператив ОК "ТКЦМ "Софіївка" надає наступну інформацію.

З грудня 2022 року за умови відсутності електропостачання, на КНС працює резервний генератор, наданий для тимчасового використання Борщагівською сільською радою.

Паливо для роботи генератора не було закладено в тариф на послуги з водопостачання та водовідведення.

Також в грудні 2022 р. було прийняте рішення про реконструкцію КНС. Витрати на проектування та підготовку до цих робіт також не були закладені в тариф.

Новий тариф на водовідведення діє з 01.01.2023 і вже включає в себе витрати на паливо для роботи резервного генератора та інші витрати для обслуговування КНС.

Зважаючи на те, що новий тариф буде застосовано з січня 2023 р., а кооператив почав нести витрати на підтримання працездатності КНС з листопада 2022 р., тому, з огляду на критичність ситуації, кооперативом було прийняте рішення про участь мешканців будинків, від яких стічні води перекачуються через КНС, в частковому компенсуванні вартості палива та компенсуванні вартості майбутніх проектних та дозвільних робіт по реконструкції КНС шляхом сплати цільового внеску.

Цей платіж (цільовий внесок) буде одноразовий і буде одноразово виставлений в платіжному документі для кожного особового рахунку.

Але ми вже отримуємо звернення мешканців щодо помилкового подвійного нарахування цього платежу.

З цього приводу ОК "ТКЦМ "Софіївка" зазначає,  що подвійне нарахування цільових внесків відбулося помилково і відобразилося в деяких електронних особистих кабінетах споживачів. Кооператив приносить свої вибачення за цей технічний збій. Наразі всі такі нарахування в особистих кабінетах відкориговані. Також, всі паперові квитанції, які надійдуть споживачам найближчим часом, не будуть містити цільовий внесок.

Якщо споживачі вже сплатили цільовий внесок повторно, такий платіж буде зараховано на особовий рахунок споживача як переплата за послуги з водопостачання і водовідведення або може бути повернутий на вимогу споживача.  

Також хочемо проінформувати щодо нашої спільної роботи з ініціативною групою.

Ініціативна група - це звичайні мешканці, які допомагають кооперативу інформувати отримувачів послуг та відстоюють інтереси мешканців, не будучи при цьому працівниками кооперативу.

Повідомляємо, що інформація щодо використання палива для роботи генератора та годин його роботи публікується на сайті ОК "ТКЦМ "Софіївка" та надається ініціативній групі для подальшого інформування споживачів послуг.

Багато інформації щодо діяльності кооперативу викладається на сайті www.vodasofia.kiev.ua та передається представникам ініціативної групи для інформування споживачів.

При цьому звертаємо увагу, що з усіх питань щодо розрахунків, нарахувань, застосування тарифів споживачам необхідно звертатися безпосередньо до кооперативу.

Працюємо для споживачів та будемо намагатись оперативно інформувати вас!

 

Дякуємо за розуміння.

Разом до Перемоги!

 

Адміністрація ОК " ТКЦМ  "Софіївка"