УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПЕРЕБОЇ З ВОДОПОСТАЧАННЯМ!

ср., 23 лист. 2022, 00:00

У зв’язку з масованими обстрілами об’єктів енергетики 23.11.2022 та, відповідно, припиненням енергопостачання, у м. Києві було зупинено централізоване водопостачання.

Оскільки питна вода для централізованого водопостачання села Софіївська Борщагівка подається з системи водопостачання м. Києва, відповідно, зупинилось і централізоване водопостачання с. Софіївська Боршагівка.

До цього часу централізоване водопостачання в столиці не відновлене. За інформацією, опублікованою на сайті ПрАТ «АК «Київводоканал», https://vodokanal.kiev.ua/news/v%D1%96dnovlyu%D1%94mo-vodopostachannya-stolicz%D1%96/ наразі тривають роботи, спрямовані на повне відновлення водопостачання споживачам.

Звертаємо увагу, що при відновленні енергопостачання об’єктів ПрАТ «АК «Київводоканал» наповнення системи та відновлення режимів роботи насосних станцій виконується ПОСТУПОВО з метою уникнення гідроударів  (і як наслідок аварійного ушкодження мереж і обладнання) в системі та різкого погіршення якості води внаслідок зміни гідравлічного режиму роботи магістральних мереж. Тому навіть після повного відновлення енергоживлення великих насосних станцій Київводоканалу на стабілізацію подачі води у віддалені мікрорайони м.Києва та передмістя (до яких відноситься і с. Софіївська Борщагівка) необхідний час від 1 до 3-4 годин, в залежності від часу попереднього відключення.