ЖОВТА ВОДА

ср., 04 серп. 2021, 00:00

ЖОВТА ВОДА

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ПОСЛУГ ОК «ТКЦМ «Софіївка»!
 

Останнім часом кооператив отримує скарги, пов’язані з тим, що водопровідна  питна вода має жовтий колір.

Кооператив постійно контролює якість води у зовнішніх водопровідних мережах. За результатами останніх лабораторних аналізів води, зроблених наприкінці липня 2021 р., якість питної води у водопровідних мережах кооперативу відповідає нормативним вимогам.

        Звертаємо увагу, що кооператив не виробляє і не очищує воду, а  здійснює транспортування готової питної води, яка подається для села Софіївська Борщагівка від постачальника КП «Вишнівськводоканал», який у свою чергу отримує питну воду від її виробника – ПрАТ «АК «Київводоканал».

Кооперативом здійснюються відповідні заходи, спрямовані на з’ясування причин такої кольоровості води, в тому числі направлені звернення до КП «Вишнівськводоканал»та Борщагівської сільської ради про вжиття невідкладних заходів щодо дотримання вимог до якості питної води, яка подається виробником води (ПрАТ «АК «Київводоканал») у водопровідні мережі м. Вишневе та у подальшому транспортується у мережі с. Софіївська Борщагівка. 

За даними, оприлюдненими на сайті ПрАТ «АК «Київводоканал» https://vodokanal.kiev.ua/news/yak%D1%96st-vodi-p%D1%96d-kontrolem/, причинами тимчасового підвищення забарвленості питної води є надзвичайно велика забрудненість р. Дніпро, складні умови, зумовлені природними явищами, однак виробник запевняє, що вся вода, яка подається Київводоканалом, є безпечною з протиепідеміологічної точки зору і відповідає нормативним вимогам; виробником скориговано технологічні процеси водопідготовкитаким чином, щоб максимально нормалізувати показник «забарвленість», тож найближчими днями вода у споживачів має стати прозорішою.

Принагідно кооператив зазначає, що внутрішньобудинкові мережі ОК «ТКЦМ «Софіївка» не обслуговує і не відповідає за їх технічний стан. Належна якість водопровідної води, яку отримує споживач у своїй квартирі, залежить в тому числі від справного технічного стану будинкових систем та їх належного обслуговування, що включає промивання мереж.Згідно із законодавством співвласники багатоквартирного будинку можуть за власним бажанням обрати організацію, яка обслуговуватиме мережі всередині будинку, наприклад, доручити організацію даних робіт управителю будинку.

Для отримання більш детальної інформації можна звертатися до ПрАТ «АК «Київводоканал»: диспетчерська аварійна служба:(044) 200-73-01 (цілодобово для дзвінків з мобільного), 15-81 (цілодобово для дзвінків зі стаціонарних); контактний центр:(044) 202-02-02.

Засоби зв’язку з кооперативом: e-mail: vodasof@ukr.net, тел. (098) 306-37-55, (095)-522-47-70.

Слідкуйте за подальшими оголошеннями кооперативу, а також відстежуйте актуальну інформацію на інформаційних ресурсах КП «Вишнівськводоканал», ПрАТ «АК «Київводоканал»!

 

З повагою, адміністрація ОК «ТКЦМ «Софіївка»